/Peste 5,5 milioane de vizionări pentru sfaturile şi soluţiile practice salvatoare de vieţi

Peste 5,5 milioane de vizionări pentru sfaturile şi soluţiile practice salvatoare de vieţi

Lansat în 2011 din dorinţa de a oferi publicului larg un set de reguli elementare pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, programul “Lecţia de prim ajutor” a înregistrat, doar într-un an, peste 5,5 milioane de vizionări, se arată într-un comunicat transmis presei de iniţiatorii proiectului.
În cadrul programului, partenerii pun la dispoziţia beneficiarilor mai multe instrumente cu ajutorul cărora pot afla cum trebuie să procedeze corect în situaţii care necesită acordarea primului ajutor.

“Lecţia de prim ajutor” include site-ul www.lectiadeprimajutor.ro, aplicaţii pentru smartphone-uri şi lecţii publice de prim ajutor.

În primul an de funcţionare, site-ul a înregistrat peste 40.000 de vizite (dintre care peste 25.000 unice), fiind accesate peste 150.000 de pagini, iar fiecare utilizator având un timp mediu petrecut pe site de patru minute.

Pe acest site sunt publicate permanent informaţii, rubrici speciale dedicate afecţiunilor şi soluţiilor de prim ajutor de sezon, ilustraţii grafice explicative şi filme cu demonstraţii ale soluţiilor de prim ajutor. De asemenea, vizitatorii pot adresa întrebări medicilor SMURD prin intermediul unui formular dedicat şi pot primi răspunsuri sau îşi pot testa cunoştinţele.

Utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS şi Android pot descărca şi utiliza gratuit prima aplicaţie cu soluţii de prim ajutor disponibilă în limba română, cu ajutorul căreia obţin rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme medicale (http://www.lectiadeprimajutor.ro/aplicatii-pentru-android-si-iphone/). De la lansarea aplicaţiilor, în luna august, s-au înregistrat deja 10.000 de descărcări – pentru fiecare descărcare realizată o firmă de asigurări, partener al proiectului, urmând să doneze suma de un euro către Fundaţia pentru SMURD.

Nu în ultimul rând, în cadrul programului au fost organizate şase cursuri publice de prim ajutor, cu un public total de 150 de persoane, în cadrul cărora instructorii SMURD au prezentat soluţii de prim ajutor de bază, iar participanţii au avut ocazia să afle şi să testeze practic manevrele de bază în acordarea primului ajutor.

În 2013, organizatorii anunţă că programul va fi extins pentru ca sfaturile şi soluţiile practice salvatoare de vieţi să ajungă la un număr cât mai mare de oameni.

Proiectul a fost dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă în parteneriat cu Fundaţia pentru SMURD şi Asociaţia MaiMultVerde. AGERPRES