/Peste 500 de solicitări primite în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Peste 500 de solicitări primite în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a primit peste 500 de solicitări în noaptea de Revelion, dintre care aproximativ 400 au reprezentat cazuri de urgenţă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul general al instituţiei, Alice Grasu. “În noaptea de Revelion, de la ora 20,00 până la ora 8,00, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a primit 542 de solicitări, cele mai multe după miezul nopţii. Dintre acestea 407 au fost cazuri de urgenţă. Dintre urgenţe 107 au fost lipotimii. 35 au avut loc în locuri publice, o parte dintre acestea înregistrându-se pe fondul consumului de alcool”, a spus Alice Grasu.

Totodată, ea a menţionat că au fost înregistrate două naşteri şi trei accidente rutiere. “S-au înregistrat 13 cazuri de comă, o parte dintre ele pe fondul consumului de alcool, trei accidente rutiere, peste 50 de afecţiuni digestive, 25 de traumatisme, patru accidente de la petarde, din fericire niciunul grav. Au fost şi două naşteri şi 20 de depresii”, a precizat Alice Grasu.

Potrivit acesteia, numărul de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a crescut cu 5% în noaptea de Revelion de anul acesta faţă de intervalul similar din 2013. AGERPRES/(A – autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana Tănăsescu)