/Peste 300 de hotelieri bulgari amendati pentru calitatea proasta a hranei

Peste 300 de hotelieri bulgari amendati pentru calitatea proasta a hranei

Peste 300 de proprietari de hoteluri de pe litoralul bulgăresc au fost amendaţi pentru că oferă turiştilor alimente de proastă calitate, a declarat, marţi, ministrul bulgar al agriculturii, Miroslav Naidenov.
Prezent în studioul postului de televiziune bTV, oficialul a spus că hotelurile în care au fost depistate neregularităţi ofereau alimente de provenienţă necunoscută sau cu termene de valabilitate expirate. El a subliniat că nu este posibil ca mesele într-un pachet all inclusive să coste doar 1,5-2,5 euro pe zi şi hrana oferită să fie de calitate.


Presa bulgară de marţi informează că 39 de copii din Rusia şi Ucraina, aflaţi în vacanţă în Bulgaria, în localitatea Kiten de la Marea Neagră, au fost spitalizaţi cu dureri abdominale. Ancheta efectuată de inspectoratul sanitar din Burgas a dovedit că aceştia sufereau de o infecţie cauzată de apa din hotel, care, se pare, provenea dintr-o sursă neautorizată. Starea de sănătate a copiilor este stabilizată, iar ei vor fi externaţi în următoarele zile.