/Peste 200 de elevi de la Scoala Postliceala `Carol Davila` au participat la cursul de prim ajutor

Peste 200 de elevi de la Scoala Postliceala `Carol Davila` au participat la cursul de prim ajutor

Printre cei 7.402 participanţi la cel mai mare curs de acordare a primului ajutor de marţi pe stadionul Dinamo s-au aflat şi peste 200 de elevi ai Şcolii Sanitare Postliceale ‘Carol Davila’, însoţiţi de profesori.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, Elena Liliana Murguleţ, directorul şcolii, a declarat: ‘În primul rând participarea elevilor noştri la acest eveniment este o formă de educaţie pentru sănătate. Acţiunea de de marţi constituie un model de educaţie civică şi salutăm această iniţiativă! Pe de altă parte, este un eveniment extraşcolar la care i-am chemat să participe împreună şi ei chiar au răspuns în număr mare. Unii dintre elevi sunt instructori şi asta e rezultatul muncii de voluntariat în care s-au implicat şi care prinde tot mai mult teren’.

Adina Barbu, elevă anul II, instructor, a spus că este ‘voluntar la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti de 5 luni, am făcut întâi cursul de BLS (Basic Life Support) după care am început voluntariatul pe maşină de ambulanţă. De curând am făcut şi cursul de ALS (Advance Life Support ). Acum pentru acest eveniment, toţi angajaţii Ambulanţei, doctori, asistenţi medicali, voluntari am fost instruiţi pentru a coordona grupele de participanţi. Suntem mai multe colege din şcoală care facem voluntariat la SAMB şi ne place pentru că avem multe de învăţat! Am văzut destul de multe cazuri şi nu m-a speriat nimic până acum, chiar mă mir şi eu de mine’.

Elevii şcolii post liceale au apreciat utilitatea unui astfel de curs. Valentin Costin, elev anul II, şi el participant a declarat că ‘a fost o experienţă foarte interesantă, deoarece am putut învăţa ce înseamnă să acordăm primul ajutor. Noi am făcut şi la şcoală această manevră, acum am avut ocazia să ne-o reamintim’.

România a doborât recordul mondial şi a intrat în Guinness Book cu cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie din lume cu 7.402 participanţi.

Evenimentul a avut loc marţi seara pe stadionul Dinamo şi s-a intitulat ”Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor.

Precedentul record a fost stabilit anul trecut în Mexic, în martie, când 6.577 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare.