/Peste 1.200 de bebelusi au beneficiat de lapte praf gratuit in sectorul 2 in primele luni ale anului

Peste 1.200 de bebelusi au beneficiat de lapte praf gratuit in sectorul 2 in primele luni ale anului

Peste 3.670 de cutii de lapte praf au fost distribuite de Primăria sectorului 2, de la începutul anului până în prezent, pentru 1.253 de copii nou-născuţi ai căror părinţi au solicitat acest drept, conform prevederilor legale, informează un comunicat al primăriei transmis joi AGERPRES.

Sprijinul se asigură mamelor cu copii nou-născuţi sănătoşi, dar care au nevoie de suplimente alimentare, mamelor cu contraindicaţii de alăptare datorita unor afecţiuni medicale, copiilor adoptaţi sau din familiile de plasament.

Aceştia beneficiază gratuit, pe lună, de cinci cutii de lapte praf, cu o greutate totală de două kilograme.

Părinţii interesaţi în obţinerea laptelui praf pentru copii de până la 1 an, trebuie să se prezinte la Centrul de Îngrijire şi Găzduire ‘Neghiniţă’ din strada Traian nr. 144, cu reţeta de la medicul de familie arondat (copie şi original) şi actul de identitate al părintelui care ridică laptele, în original.

Laptele praf este distribuit la sediul Centrului de Îngrijire şi Găzduire ‘Neghiniţă’ de luni până joi în intervalul orar 8,00 – 12,00 şi vineri 8,00 – 14,00, telefon 021.321.26.26.

În evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se află înscrişi, conform datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, aproximativ 550 de copii nou-născuţi pe raza sectorului 2 cu vârste între 0-12 luni, dintre care numai aproximativ 300 solicită lunar acest sprijin.