/Personalul medico-sanitar de la Spitalul Bălceşti nu va rămâne pe drumuri, potrivit DSP Vâlcea

Personalul medico-sanitar de la Spitalul Bălceşti nu va rămâne pe drumuri, potrivit DSP Vâlcea

Personalul medico-sanitar de la Spitalul orăşenesc din Bălceşti, care va deveni cămin de bătrâni, nu va rămâne fără loc de muncă, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
“Deşi iniţial primarul şi directorul spitalului nu au vrut să trimită lista cu personalul la DSP, la presiunea angajaţilor, aseară (miercuri. n.r.) a ajuns această listă. Astfel, din cei 19 asistenţi medicali, 5 au optat pentru judeţul Dolj, restul rămân în Vâlcea, infirmierii vor lucra la spitalele vâlcene.
În ceea ce priveşte medicii, din cei 11 medici, unul este pensionat, 6, din care patru rezidenţi, au optat pentru judeţul Olt, restul rămân la Vâlcea. Deja am luat legătura cu managerii spitalelor din judeţ pentru primirea acestor salariaţi”, a precizat dr. Murăruş.
Potrivit directorului DSP, problema o reprezintă personalul TESA din spitalul din Bălceşti.
“Dacă primăria se încăpăţânează să refuze accesarea fondurilor pentru cămine de bătrâni, unde cei 13 angajaţi ar rămâne efectiv la muncă, atunci administraţia locală se face vinovată de acest lucru. Eu sper că autorităţile locale vor renunţa la patimi şi vor înţelege care este realitatea şi ce înseamnă reformă în sistemul sanitar”, a mai spus directorul DSP.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, singurul spital din Vâlcea care a fost reprofilat în cămin de bătrâni este cel din Bălceşti, dar autorităţile locale refuză accesarea fondurilor puse la dispoziţie, susţinând că vor merge în instanţă pentru menţinerea unităţii sanitare. AGERPRES/(AS – Liviu Popescu)