/PER strange semnaturi pentru TVA de 5 la suta la alimentele de baza

PER strange semnaturi pentru TVA de 5 la suta la alimentele de baza

Partidul Ecologist Român (PER) a anunţat duminică iniţierea unei campanii pentru strângerea de semnături în vederea susţinerii proiectului de lege ce vizează reducerea TVA la 5% în cazul produselor alimentare de bază.
Potrivit unui comunicat de presă al partidului, această acţiune se va desfăşura în colegiile reprezentate de deputaţii PDL, UNPR, UDMR, minorităţi şi va începe miercuri, 30 martie.
Campania, care face parte dintr-un proiect mai amplu al PER ce vizează reducerea semnificativă a TVA-ului la produsele alimentare de bază, medicamente, rechizite şi manuale şcolare, va avea forma unei scrisori adresate fiecărui deputat al puterii, avându-i ca semnatari pe cetăţenii pe care aceştia îi reprezintă în Parlament.


Totodată, un grup de specialişti ai Clubului Ecologist Român, condus de dr. ec. Daniel Ionescu, efectuează un studiu cu privire la impactul asupra economiei naţionale şi a oportunităţii introducerii acestei propuneri legislative în viitoarea sesiune parlamentară.
”Partidul Ecologist Român propune o abordare organică a fiscalizării prin TVA a produselor menţionate mai sus, în fapt a acumulărilor de TVA pe întreg lanţul de producţie începând de la achiziţionarea materiilor prime, până la consumul final al populaţiei. Rezultatele preliminare ale studiului efectuat de grupul de specialişti (care vor fi prezentate săptămâna viitoare în conferinţa noastră de presă) ne permit să considerăm că afirmaţiile ministrului finanţelor Gheorghe Ialomiţianu referitoare la imposibilitatea reducerii TVA la produsele de bază, sunt incorecte şi lipsite de profesionalism”, se arată în comunicat.