/PER: A fost inregistrata prima victima a procesului iresponsabil de inchidere a spitalelor

PER: A fost inregistrata prima victima a procesului iresponsabil de inchidere a spitalelor

Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, şi-a exprimat regretul, joi, pentru faptul că, din păcate, a fost înregistrată “prima victimă a procesului iresponsabil de închidere a spitalelor”, făcându-se referire la bărbatul de 41 de ani care a decedat în faţa Spitalului din Bălceşti, judeţul Vâlcea.
Dănuţ Pop şi-a manifestat nedumerirea faţă de faptul că în Harghita şi Covasna nu s-a închis niciun spital, în timp ce în alte judeţe au fost închise chiar şi patru spitale.


Într-o conferinţă de presă, preşedintele PER s-a mai referit la nerespectarea deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie conform căreia profesorii şi-au câştigat drepturile tăiate abuziv de Guvern. “Guvernul încalcă legea şi în acest context nu mai are dreptul să ceară nimănui să respecte legea. Guvernul instigă la nerespectarea legii şi sper să fie judecat pentru subminarea economiei naţionale şi condamnat pentru nerespectarea legilor acestei ţări”, a susţinut preşedintele PER.
În aceeaşi conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PER, Viorel Pană, a declarat că formaţiunea se pronunţă cu fermitate împotriva cultivării organismelor modificate genetic.
“PER consideră că, în condiţiile în care România se poate afirma ca o ţară cu agricultură ecologică, verde, şi se poate transforma într-un adevărat ‘rezervor de hrană sănătoasă pentru UE’, promovarea cultivării plantelor modificate genetic reprezintă un atentat la siguranţa naţională”, a afirmat Viorel Pană.
Agricultura subfinanţată a României are nevoie de fonduri din partea statului pentru a redeveni competitivă la nivel european. De aceea, PER solicită o atitudine responsabilă din partea autorităţilor şi luarea tuturor măsurilor care se impun pentru uniformizarea subvenţiilor cu cele de la nivelul UE. De exemplu, în timp ce în România, în 2010, subvenţia la hectar a fost de 51 de euro, media UE a fost de 219 euro/hectare, mai susţin reprezentanţii PER.
În cadrul întâlnirii Clubului Ecologist Român, psihologul Sanda Gligu a prezentat proiectul “Copii sănătoşi, părinţi bucuroşi”, o campanie de prediagnosticare a tulburărilor de dezvoltare ale copilăriei, respectiv autism şi ADHD.
Această campanie se desfăşoară la nivelul grădiniţelor din Bucureşti. PER susţine această campanie şi pune la dispoziţie Tribuna Bucureştiului pentru dezbaterile care vor avea loc în cadrul acestui proiect.