/Pentru a combate obezitatea, pana si bebelusii ar trebui sa faca exercitii, considera autoritatile britanice

Pentru a combate obezitatea, pana si bebelusii ar trebui sa faca exercitii, considera autoritatile britanice

Într-o nouă campanie împotriva obezităţii, guvernul britanic a difuzat, luni, o serie de recomandări potrivit cărora copiii sub cinci ani – inclusiv cei care nu pot încă să meargă – ar trebui să facă exerciţii fizice în fiecare zi, relatează AP.

În cadrul primului său ghid cu recomandări pentru copii atât de mici, Ministerul Sănătăţii de la Londra a afirmat că şi copiii mai mici de cinci ani ar trebui să fie activi din punct de vedere fizic cel puţin trei ore pe zi. De asemenea, autorităţile au mai spus că părinţii ar trebui să aibă grijă să reducă perioada de timp petrecută de aceşti copii în mod sedentar, cum ar fi de exemplu în faţa televizorului.

Cele trei ore de activitate ar trebui repartizate de-a lungul zilei. Autorităţile au apreciat că doza zilnică de exerciţii recomandată copiilor poate fi bifată şi numai prin joacă, însă că nu ar trebui să excludă şi alte activităţi, precum mersul pe jos la o unitate de învăţământ.

În ceea ce-i priveşte pe copiii care nu pot încă să meargă, guvernul britanic a explicat că activitatea fizică ar trebui încurajată încă de la naştere, dând ca exemplu ‘lecţiile’ de înot împreună cu părinţii.

Pe de altă parte, autorităţile au subliniat că în interpretarea acestor recomandări ar trebui să se ţină cont şi de abilităţile fizice şi mentale individuale ale copiilor.

‘Este vital ca părinţii să le ofere copiilor modalităţi amuzante de a-şi petrece timpul făcând mişcare, pentru a-i ajuta să nu devină copii obezi, care sunt predispuşi să devină adulţi obezi aflaţi sub riscul unor boli de inimă, al diabetului şi al anumitor cancere’, a declarat, într-un comunicat, Maura Gillespie, din cadrul organizaţiei caritabile British Heart Foundation.

Aproximativ un sfert din adulţii britanici sunt obezi, situaţie în care, conform unor estimări, se vor afla 90 la sută dintre britanicii adulţi din 2050, menţionează AP.