/PDL imparte banul public pe criterii politice, care au de-a face cu coruptia (liderul PSD)

PDL imparte banul public pe criterii politice, care au de-a face cu coruptia (liderul PSD)

Preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca /nord-vest de Bucureşti/, o situaţie statistică din care reiese că banii publici alocaţi primăriilor prin Ordonanţa 7 sunt primiţi în special de localităţile cu primari PDL şi UDMR, pe criterii politice, care au legătură cu corupţia.
Victor Ponta a susţinut că ceilalţi cetăţeni, din localităţile cu primari de la alte formaţiuni politice, care nu sunt ale puterii, sunt defavorizaţi.


“Nu este nicio legătură între cum arată populaţia şi reprezentarea politică şi cum s-au dat banii. (…) Un locuitor dintr-o localitate UDMR /condusă de primare al Uniunii Democrate Maghiare din România, minor la guvernare/ primeşte 136 de lei, un locuitor de la PDL /Partidul Democrat Liberal, principal la guvernare/115 lei, un locuitor de la PSD sau PNL /Partidul Naţional Liberal, opoziţie/ 62 sau 64 de lei. Deci, în România trebuie să fii ori membru PDL, ori să ai norocul să te naşti într-o localitate UDMR sau PDL, altfel nu ai şansă să ai canalizare, să ai drum, să ai grădiniţă sau şcoală”, a declarat Victor Ponta.
Situaţia prezentată de liderul social-democrat poartă titlul “Bani pentru puşculiţa PDL” şi este un proiect prin care PSD prezintă, pe baza datelor din Monitorul Oficial, modul în care sunt alocaţi banii în teritoriu.
Potrivit datelor prezentate, în timp ce PSD deţine 39% dintre primării, totuşi a beneficiat de doar 23% din sumele alocate pe baza Ordonanţei 7, iar PDL cu 31% din primării a beneficiat de 44% din sumele alocate.
“Din păcate, criteriul politic este dublat de un criteriu de corupţie. Banii se alocă primarilor PDL şi preşedinţilor de consilii PDL cu care se fac afaceri şi banii nu ajung efectiv în localitatea respectivă sau ajung jumătate, un sfert. Toate licitaţiile pentru aceşti bani sunt câştigate de firmele celor de la PDL, sunt câştigate cu preţuri supraevaluate de 3 – 4 – 5 ori. Este un circuit politico-administrativ de fraudare a banului public, iar asta în perioada în care auzim că nu sunt bani pentru profesori, spitale, nu sunt bani pentru autostradă”, a susţinut Ponta.