/Partidul Conservator a lansat o campanie impotriva etnobotanicelor in parteneriat cu o fundatie

Partidul Conservator a lansat o campanie impotriva etnobotanicelor in parteneriat cu o fundatie

Partidul Conservator (PC) a lansat, miercuri, o campanie împotriva etnobotanicelor, având drept partener Fundaţia Societatea Civilă pentru Democraţie.
“Văzând această indiferenţă din partea autorităţilor, văzând cât trenează iniţiative legislative care ce doresc în fond: stoparea comerţului cu droguri, am considerat că luna mai poate fi declarată lună de luptă împotriva etnobotanicelor. Avem un program complex, inclusiv cu colectare de semnături din partea populaţiei pentru toate iniţiativele ce vizează lupta împotriva etnobotanicelor, indiferent de ce grup politic a semnat respectiva iniţiativă.

Avem şi o să vă prezentăm un clip ce aparţine societăţii civile (…), avem un program de întâlnire cu studenţii, avem un program dacă vreţi de organizare a unor acţiuni de protest în faţa acestor magazine de vise”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Bogdan Ciucă, vicepreşedinte PC.
Potrivit acestuia, PC invită societatea civilă, partidele, indiferent de culoarea lor politică, să i se alăture în lupta cu etnobotanicele. “Invităm toată societatea civilă, invităm toate partidele, indiferent de culoarea lor politică, că sunt sau nu parlamentare, să ni se alăture nouă sau noi să ne alăturăm acestora, ca să nu existe orgolii de paternitate a demersurilor împotriva acestui fenomen nenorocit”, a afirmat Bogdan Ciucă.
El a spus că începând de săptămâna viitoare va fi lansată o provocare către toate asociaţiile studenţeşti referitor la un clip. “Începând de săptămâna viitoare noi vom lansa o provocare către toate asociaţiile studenţeşti de propunere a unui clip, a unei idei interesante pentru clip, urmând ca ideea cea mai bună să fie şi premiată şi să se concretizeze într-un nou clip, pentru că această campanie va continua”, a precizat vicepreşedintele conservator.
El a menţionat că vor fi trimise scrisori către Guvern, către autorităţile locale în care va fi solicitată o implicare rapidă şi eficientă în lupta împotriva etnobotnicelor. “Vom merge în stradă să putem să sensibilizăm şi autorităţile pe de o parte, pentru că am decis să trimitem scrisori către Guvern, către autorităţile locale, prin care să cerem o implicare rapidă şi eficientă în această bătălie semnată de toţi aceea care doresc să semneze această scrisoare, va fi şi o scrisoare deschisă, inclusiv reprezentanţii societăţii civile, inclusiv oamenii simpli de pe stradă care vor dori să semneze această scrisoare vor fi invitaţi să o facă”, a declarat Ciucă.
El a anunţat că bătălia PC împotriva etnobotanicelor va continua până va reuşi să facă ceva. “La Cameră sunt 15 iniţiative legislative a diverselor grupuri parlamentare care vizează lichidarea comerţului cu etnobotanice, şapte dintre acestea aparţin PC”, a amintit Bogdan Ciucă.
Andrei Stoian, preşedintele Fundaţiei Societatea Civilă pentru Democraţie, este de părere că este de datoria societăţii civile să se implice în bătălia cu etnobotanicele.
“Şi noi am decis să luăm atitudine şi considerăm că autorităţile au ignorat şi ignoră în continuare rolul societăţii civile în această acţiune de îndepărtare a acestui fenomen nociv, cred că este de datoria noastră, a societăţii civile, în special a organizaţiilor studenţeşti, a organizaţiilor de tineret, de a se implica activ în acest fenomen de extirpare a consumului de etnobotanice. De aceea am lansat şi această campanie şi acest videoclip mulat chiar pe tineri, targetul sunt tinerii şi vom merge în continuare în multe facultăţi chiar şi în şcoli”, a spus Stoian.