/Parteneriat intre farmaciile din Bucuresti si Prefectura Capitalei in perioade de canicula

Parteneriat intre farmaciile din Bucuresti si Prefectura Capitalei in perioade de canicula

Prefectura Capitalei a încheiat un protocol de parteneriat cu marile reţele de farmacii din Capitală, astfel încât persoanele afectate de caniculă să poată primi sprijin specializat, în caz de nevoie.
Vor fi funcţionale 470 de puncte farmaceutice din reţelele Dona, Sensiblu, Richter, Help Net, City Pharma, Farmaplus, Belladonna, Reţeta, Vitafarm, Catena Help Farm, Alissa şi Rofarm .
Lista şi adresele acestor farmacii se vor regăsi, de joi, pe site-ul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, www.prefecturabucuresti.ro.


Pentru prevenirea şi atenuarea efectelor caniculei asupra populaţiei, la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius, se impun următoarele măsuri de protecţie: consumarea în medie a 3 litri de lichide pe zi, evitarea consumului de alcool, consumarea a cât mai multe fructe şi legume, consumul de alimente cu valoare calorica scăzuta, protejarea corpului de expunerea directa la radiaţiile solare, evitarea circulaţiei între orele 11-17, în zilele cu temperaturi crescute.Persoanele cele mai afectate de temperaturile ridicate sunt copiii şi vârstnicii, precum şi cele cu afecţiuni cardio-vasculare. Aceste categorii de persoane vor evita circulaţia între orele 11,00-17,00, respectând măsurile de protecţie.