/`Parcare Verde` in Constanta prin Programul Operational Regional

`Parcare Verde` in Constanta prin Programul Operational Regional

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat miercuri contractul pentru proiectul ,,Parcare verde’, unul dintre cele 38 de contracte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanţa şi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.
Proiectul ,,Parcare verde’ îşi propune îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile publice de sănătate oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, prin construirea unei parcări supraetajate cu o capacitate de 265 de locuri şi introducerea conceptului de clădire verde în spaţiul public urban, prin construirea Parcării verzi şi crearea a 15 noi locuri de muncă permanente.


Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de peste 16,899 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de circa 13,395 milioane lei.
Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Constanţa îşi propune să facă din municipiul Constanţa un centru multifuncţional competitiv al României şi principalul polarizator economic în regiunea Mării Negre, avându-se în vedere, totodată, dezvoltarea durabilă a întregii zone şi reducerea discrepanţelor actuale de dezvoltare dintre cele 14 localităţi care compun polul de creştere. Astfel, au fost propuse spre finanţare, prin Axa 1 a Programului Operaţional Regional, 38 de proiecte, dintre care 22 proiecte de reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii urbane, 3 proiecte de dezvoltare durabilă a mediului de afaceri şi 13 proiecte care au drept obiectiv reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale.
Municipiul Constanţa a fost desemnat pol de creştere prin HG nr.1149/2008, primind ca alocare, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 1, suma de 90,32 milioane euro.