/Pacientii cronici vor putea sa isi cumpere medicamentele din orice farmacie

Pacientii cronici vor putea sa isi cumpere medicamentele din orice farmacie

Pacienţii cronici vor putea să îşi cumpere medicamentele din orice farmacie, anunţă Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) printr-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.
Reprezentanţii CFR spun că în urma a trei luni de sesizări şi demersuri nenumărate pe lângă autorităţi ale organizaţiei, Guvernul a eliminat restricţia prin care pacienţii cronici puteau să îşi ridice medicamentele doar din anumite farmacii selectate de casele de asigurări şi a eliminat restricţia ca un farmacist să poată lucra într-o singură farmacie.
Organizaţia profesională a farmaciştilor salută această decizie de revenire la normalitate şi de renunţare la îngrădirea dreptului constituţional al pacienţilor de a avea acces la medicamente şi al farmaciştilor de a avea acces neîngrădit la muncă.


Reprezentanţii CFR susţin că vor continua să militeze pentru drepturile pacienţilor la sănătate şi al farmaciştilor de a-şi exercita în mod liber profesia şi speră ca starea de normalitate să devină regula în sistemul farmaceutic şi să nu rămână excepţia.