/Opozitia solicita in motiunea `PDL – partidul drogurilor usoare` votul impotriva incapacitatii manageriale a Guvernului Boc

Opozitia solicita in motiunea `PDL – partidul drogurilor usoare` votul impotriva incapacitatii manageriale a Guvernului Boc

Deputaţii Partidului Naţional Liberal (PNL, în Opoziţie) şi cei ai Partidului Social Democrat (PSD, în Opoziţie) solicită în moţiunea simplă “Partidul Democrat Liberal (PDL) – partidul drogurilor uşoare” votul împotriva incapacităţii manageriale a Guvernului Boc de a gestiona problema etnobotanicelor.
“A sosit momentul să luăm măsuri împotriva acestui Guvern incompetent, iar prin votul nostru ne exprimăm tranşant poziţia cu privire la această importantă problemă de politică internă. Guvernul condus de Emil Boc nu şi-a concentrat activitatea nici pe combaterea fenomenului aşa cum ar fi trebuit şi nici pe prevenirea acestuia”, afirmă deputaţii Opoziţiei.


Opoziţia critică faptul că autorităţile nu iau măsuri să închidă “magazinele de vise”. În plus, PNL şi PSD menţionează că OUG 6/2010 nu a produs efecte benefice decât pentru comercianţii de etnobotanice, care deşi obligaţi de prevederile acestui act normativ nu au distrus niciun gram de produs psihotrop din stocurile rămase, după cum menţionează Ministerul Sănătăţii în adresa 59082 din 18 octombrie 2010.
“Numeroasele cazuri de intoxicare şi chiar decesul unor consumatori de astfel de plante ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru Guvern şi pentru Coaliţia majoritară din Parlament, care însă refuză să adopte măsurile de interzicere a comercializării etnobotanicelor”, se susţine în moţiunea simplă.
PNL şi PSD arată că raportul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului indică o prevalenţă a consumului de droguri de 2,7% în rândul românilor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, motiv pentru care România a ajuns pe locul pe locul 10 din 28 de ţări la capitolul deceselor survenite pe fondul consumului de astfel de substanţe şi pe locul patru ca număr de consumatori.
Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au depus marţi la Camera Deputaţilor moţiunea simplă intitulată “PDL – partidul drogurilor uşoare”, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, în şedinţa de plen.
El a precizat că moţiunea este semnată de 140 de deputaţi.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat că, având în vedere că din 1990 şi până astăzi nu a mai fost depusă o moţiune simplă împotriva unui partid, moţiunea Opoziţiei o să fie analizată la Biroul Permanent pentru a se constata dacă “este admisibilă în conformitate cu Regulamentul şi cu normele constituţionale”.