/Olt: Proiecte de aproape 50 de milioane de euro, in implementare in judet

Olt: Proiecte de aproape 50 de milioane de euro, in implementare in judet

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a anunţat miercuri, la Slatina, că în judeţul Olt sunt în diferite stadii de implementare 36 de proiecte prin care se solicită fonduri europene nerambursabile de aproximativ 50 de milioane de euro.
Reprezentanta ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, au semnat miercuri contractul de finanţare, în cadrul Programului Operaţional Regional, pentru reabilitarea şi dotarea Şcolii Profesionale Speciale Balş, unde învaţă o meserie circa 90 de copii cu dizabilităţi.


Proiectul are o valoare totală de peste 1,2 milioane de lei şi finanţarea nerambursabilă este de aproape un milion de lei. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea clădirii şi pentru achiziţia de echipamente în vederea dotării sălilor de clasă şi a cabinetelor medicale, de recuperare şi a atelierelor de croitorie şi tâmplărie.
Marilena Bogheanu a menţionat că pe loc fruntaş în judeţul Olt la depunerea de proiecte, dar şi la contractarea şi absorbţia de fonduri este CJ Olt, care are în implementare proiecte pe toate domeniile pe care se acordă finanţare nerambursabilă prin POR.
Potrivit acesteia, fondurile alocate ADR S-V Oltenia până în 2013 sunt insuficiente faţă de nevoile regiunii şi gradul de angajare este de aproximativ 70 % până acum, ceea ce înseamnă că valoarea finanţării nerambursabile pentru proiectele deja contractate este de 390 milioane de euro.
În această vară CJ Olt va mai semna cu ADR S-V Oltenia încă două contracte de finanţare, unul pentru reabilitarea şi evidenţierea arhitecturală şi peisagistică a Muzeului Judeţean Olt şi altul pentru un centru de terapie ocupaţională în oraşul Drăgăneşti-Olt.