/Olt: Politistii au donat sange pentru a-si completa veniturile

Olt: Politistii au donat sange pentru a-si completa veniturile

Aproximativ 30 de poliţişti din judeţul Olt s-au prezentat joi la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în schimbul tichetelor valorice de 63 de lei, cu scopul de a-şi completa în acest mod veniturile după ce le-a fost redusă norma de hrană.
Vicepreşedintele permanent al Cartel Alfa Olt, Constantin Boerescu, a declarat că poliţiştii din judeţul Olt, al căror sindicat este afiliat la Cartel Alfa, au decis să doneze sânge din cauză că le-a fost redusă norma de hrană după ce anterior le-au fost reduse salariile şi, cu tichetele valorice pe care le vor obţine în urma donării de sânge, vor să îşi cumpere alimente. Boerescu a menţionat că acţiunea de donare de sânge de către poliţişti în schimbul bonurilor valorice va continua şi în zilele următoare.


Joi nu au donat sânge toţi cei 35 de poliţişti din judeţul Olt care s-au prezentat în acest scop la Centrul de Transfuzii Slatina, din cauză că numai o parte au îndeplinit criteriile.
“O parte dintre ei mai donaseră şi trebuie să mai aştepte până la următoarea donare câteva săptămâni, altuia i s-a făcut rău, au mai fost şi care aveau un nivel necorespunzător de hemoglobină sau alte boli. Oricum au donat sânge cam o jumătate dintre cei care s-au dus la Centrul de Transfuzii în acest scop. A fost şi o problemă cu angajaţii şi conducerea centrului care le-au spus iniţial că nu le dau bonuri valorice şi, dacă vor să doneze sânge, să o facă fără a primi bonuri, apoi li s-a mai spus chiar că nu e nevoie de sânge că este doar o exagerare a presei faptul că ar fi nevoie de sânge”, a mai precizat Boerescu.
Poliţiştii din Olt vor fi afectaţi şi de reduceri de personal, noua schemă propusă Ministerului Administraţiei şi Internelor de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt fiind cu 45 de funcţii mai mică. Toate funcţiile sunt de execuţie.