/Olt: Peste 140 de posturi de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti, desfiintate

Olt: Peste 140 de posturi de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti, desfiintate

Consilieri judeţeni din Olt au aprobat joi, la propunerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţarea a 143 de posturi, chiar dacă în acest fel organigrama instituţiei va fi mai mică decât normativele.

Posturile desfiinţate sunt în prezent vacante şi organigrama veche avea 355 de posturi. Celelalte 212 posturi rămase în organigrama aprobată joi de consilierii judeţeni sunt ocupate toate, dar spitalul are dificultăţi financiare şi conducerea negociază cu sindicatele criterii pentru reducerea cheltuielilor cu salarizarea şi disponibilizări.

Vineri aceste criterii vor fi făcute publice şi săptămâna viitoare se va putea şti numărul exact de persoane ce vor rămâne fără loc de muncă. Surse din spital vorbesc de o cifră între 40 şi 50 de persoane care vor fi trimise în şomaj.

Probleme cu finanţarea şi reduceri de personal sunt anunţate şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Slatina, unde vor fi concediaţi circa 40 de angajaţi, o parte dintre aceştia având contracte pe perioadă determinată.
La alte spitale din judeţ angajaţilor le-a fost redus numărul de tichete de masă sau intră pentru o perioadă foarte scurtă în concedii fără plată, cum este cazul la Spitalul Municipal Caracal.