/Olt: Medicul Cornel Fulga, acuzat ca a lasat sa moara un pacient fara sa il consulte, se intoarce la Spitalul Slatina

Olt: Medicul Cornel Fulga, acuzat ca a lasat sa moara un pacient fara sa il consulte, se intoarce la Spitalul Slatina

Medicul Cornel Fulga, cel care în urmă cu doi ani a fost concediat de Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Slatina pentru că un pacient de 63 de ani a murit pe holurile instituţiei fiind plimbat timp de patru ore între mai multe secţii ale unităţii medicale, s-a întors la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Slatina ca medic primar.

Managerul SJU Slatina, Nicu Vladu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că medicul Cornel Fulga a depus la spital toate documentele necesare reangajării, inclusiv decizia definitivă şi executorie emisă de Tribunalul Olt care i-a dat câştig de cauză în procesul intentat unităţii spitaliceşti ce i-a desfăcut contractul de muncă în ianuarie 2009.

‘Poate reveni la spital oricând, are toată documentaţia depusă, mai lipsea o hotărâre de Consiliu Judeţean care a fost adoptată joi. Despre revenirea sa nu comentez nimic pentru că nu vreau să comentez o hotărâre judecătorească. Iar UPU are nevoie de medici’, a spus Vladu.

Consiliul Judeţean Olt a adoptat joi o hotărâre privind transformarea unui post de medic specialist de la UPU Slatina în post pentru medic primar la aceeaşi unitate în vederea ‘punerii în aplicare a sentinţei civile date de Tribunalul Olt în dosarul numărul 402/104/2009 prin care s-a admis contestaţia lui Fulga Cornel şi s-a dispus reîncadrarea pe post’.

În ianuarie 2009, un pacient de 63 de ani din Drăgăneşti, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile UPU Slatina fără a fi primit îngrijiri medicale.
În momentul morţii pacientului, medic de gardă la UPU era Cornel Fulga. În urma unei anchete a Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean a desfăcut contractele de muncă ale medicilor Ion Brătoi (la acea oră, director medical al unităţii sanitare), Ecaterina Buzău (medic-şef la UPU), Doru Pârvu (medic la Secţia de Boli Interne) şi Cornel Fulga (medic la UPU). Medicii Ecaterina Buzău, Ion Brătoi şi Doru Pârvu s-au reîntors la locurile de muncă din spital în anul 2009, în urma unor sentinţe judecătoreşti.

În luna ianuarie 2009, imediat după moartea pacientului Mihai Constantinescu, medicul Cornel Fulga a declarat că nu se consideră vinovat.
La Spitalul Judeţean Slatina a mai fost reangajat un medic căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă din cauza decesului unui pacient în vara anului 2010. Este vorba de medicul chirurg Mircea Tusciuc, care a câştigat în instanţă procesul cu Spitalul Slatina şi a fost reangajat din primăvara acestui an.

Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu sunt şi cercetaţi penal pentru ucidere din culpă pentru că, în luna mai a anului 2010, un copil de 9 ani din comuna Şerbăneşti a murit după ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu o fractură la antebraţul stâng. Medicii care l-au tratat au fost Paul Iancu şi Mircea Tusciuc. După decesul pacientului minor, Colegiul Medicilor a deschis o anchetă, la fel şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Cele două anchete nu s-au finalizat.