/Olt: Medicii din Drăgăneşti au cerut transferul la alte spitale, pacienţii vor fi externaţi

Olt: Medicii din Drăgăneşti au cerut transferul la alte spitale, pacienţii vor fi externaţi

Medicii şi personalul auxiliar de la spitalul din Drăgăneşti, care va fi transformat în cămin de bătrâni, au cerut transferul la alte unităţi sanitare, iar pacienţii vor fi externaţi sau trimişi la alte spitale din judeţul Olt.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Andrei Iordache, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că 15 din cei 17 medici de la Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt şi 40 de angajaţi din personalul auxiliar al spitalului din Drăgăneşti au solicitat transferul la spitalele din Slatina, Caracal şi Corabia, iar pacienţii internaţi în prezent la Drăgăneşti vor fi externaţi dacă starea lor de sănătate permite acest lucru sau vor fi transferaţi la alte spitale din judeţ cu ajutorul Ambulanţei şi SMURD. Personalul nemedical din această unitate rămâne astfel fără locuri de muncă.

Autorităţile din Drăgăneşti, dar şi localnicii şi personalul medical au protestat în ziua precedentă împotriva desfiinţării spitalului şi transformării lui în centru pentru vârstnici, argumentând că se îngrădeşte astfel accesul la servicii medicale al oamenilor din Drăgăneşti şi a celor din localităţile apropiate.
Potrivit şefului DSP, spitalul nu va mai beneficia de finanţare începând de vineri şi tot de vineri pacienţii internaţi, în număr de 47, trebuie să fie ori externaţi, ori duşi cu ambulanţele la Slatina sau Caracal.
Consiliul Local Drăgăneşti a refuzat transformarea spitalului în centru pentru vârstnici şi prin urmare în luna aprilie nu poate funcţiona la Drăgăneşti un centru pentru persoanele vârstnice.
În favoarea desfiinţării spitalului din Drăgăneşti, Andrei Iordache aduce argumentul că actul medical în această unitate sanitară nu este unul de calitate pentru că există numai două secţii, una de pediatrie şi alta de boli interne, iar linia de gardă este asigurată pe rând de medici cu diferite specialităţi şi nu la fiecare specialitate în parte.
Şeful DSP Olt a amintit şi că la nivelul conduceri spitalelor din Slatina şi Drăgăneşti au existat reticenţe în ce priveşte acceptarea cererilor de transfer ale medicilor din Drăgăneşti şi consideră că este inacceptabil ca un medic specialist să nu găsească loc de muncă în condiţiile în care spitalele funcţionează cu deficit de medici. AGERPRES/(A, Cristina Matei)