/Oamenii de stiinta americani recomanda copiilor sa consume vin

Oamenii de stiinta americani recomanda copiilor sa consume vin

Oamenii de ştiinţă americani au constatat că un consum moderat de alcool în copilărie are un impact semnificativ asupra sănătăţii şi a vieţii omului în general. Oricât ar părea de neverosimil, dar acest impact este unul benefic, potrivit unui articol apărut în ultimul număr al revistei ‘Addiction, Research and Theory’, relatează sciencedaily.com.

O echipă de cercetători de la Boston University School of Public Health din SUA (BUSPH), sub conducerea profesoarei Lee Strunin, a studiat tradiţia consumului de alcool în Italia.

La acest experiment au participat 160 de voluntari din regiunile Abruzzo şi Umbria, care au fost împărţiţi în două grupe: prima – compusă din 80 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani şi a doua, incluzând alte 80, cu vârste între 16 şi 18 ani. Toţi participanţii la studiu au băut în copilărie puţin vin în timpul meselor în familie.

În consecinţă, s-a constatat că acei copii care nu au avut restricţii absolute la consumul de alcool în timpul meselor au evitat dependenţa de alcool mai târziu. Cei care în copilărie au băut alcool în cantităţi moderate în timpul prânzului sau cinei în familie consumă foarte rar mai mult de cinci doze de alcool dintr-o dată şi aproape niciodată nu ajung în stare de ebrietate extremă.

Motivul ar, conform autorilor studiului, că în aceste familii alcoolul nu este văzut ca un lucru rău, ci ca parte a unui ritual obişnuit domestic. Astfel, copiii încep să perceapă alcoolul ca pe ceva absolut normal şi nu încearcă apoi să guste din fructul interzis, imediat ce scapă de autoritatea părintească.

Ar mai fi de menţionat că subiecţii cercetaţi au consumat doar vin roşu şi numai în timpul meselor în familie.

‘Vorbind despre consumul de alcool în familie, ne referim doar la un consum extrem de moderat în timpul mesei’ subliniază Lee Strunin, adăugând:’nici într-un caz nu este vorba de vizionarea unui meci de fotbal la televizor în familie cu câte o cutie de bere în faţă’.