/O varianta a bacteriei Eceh, descoperita pe sfecla rosie olandeza

O varianta a bacteriei Eceh, descoperita pe sfecla rosie olandeza

O variantă a bacteriei Eceh, diferită de cea aflată la originea epidemiei care a provocat moartea a 25 de oameni în Europa, a fost descoperită pe răsadurile de sfeclă roşie exportate în Germania şi Belgia, au anunţat joi autorităţile sanitare olandeze, citate de AFP.

‘Această variantă a fost depistată pe mlădiţele de sfeclă roşie cultivate de un producător olandez’, a declarat Marian Bestelink, o purtătoare de cuvânt a Autorităţii sanitare olandeze.

‘Suntem siguri de faptul că nu este vorba de varianta aflată la originea epidemiei din Germania, ci de o altă variantă a bacteriei Eceh’, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Răsadurile de sfeclă roşie exportate în Germania şi Belgia vor fi retrase din vânzare. ‘Nu este vorba despre varianta letală a bacteriei care este în Germania, dar ar putea provoca îmbolnăviri, nu se ştie niciodată’, a spus Bestelink.

O tulpină rară şi virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh) a provocat moartea a 25 de persoane în Europa, dintre care 24 în Germania. Originea epidemiei nu a fost încă determinată, notează AFP.