/O romanca revine in tara dupa ce chirurgii taiwanezi i-au reconstruit fata

O romanca revine in tara dupa ce chirurgii taiwanezi i-au reconstruit fata

O tânără româncă ce a suferit leziuni severe la faţă în urma unui accident rutier în urmă cu doi ani, le-a zâmbit larg reporterilor luni, în timp ce se pregătea să se întoarcă acasă după un an de chirurgie de reconstrucţie facială în Taiwan, relatează site-ul focustaiwan.tw, consultat de Agerpres.

Femeia, identificată doar sub numele Cristina, a trecut prin trei stagii de reconstrucţie în cadrul secţiei de chirurgie craniofacială al renumitului spital Chang Gung Memorial, începând din aprilie 2010.

La o conferinţă de presă înainte de plecare, Cristina, care va împlini 21 de ani în mai, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de staff-ul medical de la Chang Gung. ‘Mi-am recuperat dinţii şi bărbia. Nu numai că pot mesteca din nou, dar am încetat să mai salivez’, a declarat ea în limba mandarină.

După accidentul suferit în România, din cauza căruia şi-a distrus partea inferioară a feţei, Cristina a trecut prin două operaţii eşuate. După care familia sa a apelat la World Craniofacial Foundation, cu sediul la Dallas, în Texas, care a ajutat-o să ajungă la spitalul Chang Gung.

Doctorul Lin Chih-hung, şeful echipei de chirurgi care s-a ocupat de cazul Cristinei, a afirmat cu ocazia aceleiaşi conferinţe de presă că fata a suferit răni combinate la buza inferioară, bărbie şi falcă.