/O rata mai mare a imbolnavirilor de cancer in randul homosexualilor, comparativ cu heterosexualii

O rata mai mare a imbolnavirilor de cancer in randul homosexualilor, comparativ cu heterosexualii

Bărbaţii homosexuali întâmpină un risc mai crescut de îmbolnăvire de cancer comparativ cu bărbaţii heterosexuali, conform unui nou studiu american, transmite BBC.

În cazul femeilor care preferă parteneri sexuali de acelaşi sex, s-a observat de asemenea o stare mai precară a sănătăţii, comparativ cu femeile heterosexuale.

Studiul a fost realizat pe mai mult de 120.000 de bărbaţi şi femei din California.

Conform studiului realizat de California Health Interview, dintre cei 122.345 de intervievaţi, în anii 2001, 2003 şi 2005, un total de 3.690 bărbaţi şi 7.252 de femei a fost diagnosticat cu cancer la un moment, de-a lungul vieţii lor. De asemenea, dintre cele 122.345 de persoane, 1.493 bărbaţi şi 918 femei s-au prezentat drept homosexuali şi lesbiene, iar 1.116 femei au susţinut că sunt bisexuale.

Conform concluziilor statistice, bărbaţii homosexuali întâmpină un risc de două ori mai mare de a fi diagnosticaţi cu cancer prin comparaţie cu bărbaţii heterosexuali. În cazul femeilor nu s-a observat o astfel de corelaţie între incidenţa cazurilor de cancer şi orientarea sexuală.

Autorii studiului speculează că această diferenţă a incidenţei cancerelor în rândul homosexualilor comparativ cu heterosexualii ar putea fi explicată printr-o mai mare incidenţă a cazurilor de cancer anal şi a infecţiilor cu HIV (la homosexuali) pe fondul cărora se pot dezvolta formaţiuni tumorale.

Dr. Ulrike Boehmer, de la Boston University, susţine că această concluzie este invalidă pentru că aceste îmbolnăviri de cancer pot avea cauze multiple.