/O pastila va asigura protectia impotriva soarelui pe cateva saptamani

O pastila va asigura protectia impotriva soarelui pe cateva saptamani

Ungerea cu cremă pentru protecţia împotriva razelor solare ar putea fi peste cinci ani doar o amintire. Oamenii de ştiinţă britanici lucrează la punerea la punct a unei pastile care să asigure protecţia timp de câteva săptămâni, informează site-ul femina.ch.

Secretul acestei protecţii revoluţionare s-ar putea afla în mare, echipa de cercetători de la King’s College din Londra studiind felul în care coralii se protejează natural împotriva soarelui. În acest scop, au mers la marea barieră de corali ca să studieze eşantioane de coral acropora, pe cale de dispariţie, relatează BBC. Scopul lor este sintetizarea componentelor de protecţie din corali – care protejează nu numai recifele, ci şi peştii care trăiesc în apropierea lor – în vederea realizării unei creme ce va fi testată pe pielea umană şi apoi a unor pastile. Pe viitor, am putea beneficia de o protecţie de uz intern împotriva efectului razelor solare asupra pielii, dar şi a ochilor. The Guardian arată chiar că aceste pastile ar putea fi disponibile peste cinci ani.

N-ar fi pentru prima oară că omul îşi îndreaptă ochii spre mare ca să-şi îngrijească pielea. Oamenii de ştiinţă au descoperit, de exemplu, că antioxidanţii naturali, numiţi astaxantine, prezenţi în plantele şi animalele oceanice roşii (cum ar fi somonul) pot ajuta la reducerea efectelor nefaste ale soarelui, fiind recomandate în special celor care suferă de cancer al pielii.