/O noua gama de protectie solara cu extract organic de rodie

O noua gama de protectie solara cu extract organic de rodie

Protecţia solară este foarte importantă pentru piele, mai ales în condiţiile exploziilor solare din ultima vreme, atrag atenţia specialiştii.
Medicul dermatolog, Lidia Cavaropol de la Institutul “Matei Balş ” a declarat pentru AGERPRES că recentele explozii solare care au avut loc au provocat foarte multe arsuri, inclusiv la copii, chiar şi în condiţiile în care vremea a fost răcoroasă. “Trebuie atenţie sporită în acest an la soare pentru toţi oamenii, în special pentru copii. Aceştia trebuie protejaţi cu pălării, haine adecvate iar părţile care rămân expuse să fie unse cu cremă de protecţie cu factor ridicat 50+” a recomandat specialistul.


O nouă gamă de protecţie solară, cu o formulă inovatoare, ce are la bază un complex Bio protector, bogat în rodie, care se regăseşte fie sub formă de ulei organic, fie sub formă de extract eco certificat, fără parabeni şi fără oxibenzonă a fost lansată marţi de Farmec.
Formula noii game Gerovital Sun este în deplină concordanţă cu recomandările Europene de protecţie a sănătăţii pielii împotriva efectelor negative ale razelor UVA\UVB şi conţine filtre solare de generaţie foarte avansată, care nu sunt periculoase pentru sănătate.
Uleiul şi extractul eco de rodie, obţinute din seminţele fructului, conţin o cantitate mare de antioxidanţi care neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi previn procesele de îmbătrânire a pielii, precum şi un procent ridicat de acid ellagic şi punicic care îi conferă proprietăţi protective, antiinflamatoare, cicatrizante, hidratante şi elasticizante.
“Alături de formula inovatoare cu extract organic de rodie, noua gamă aduce o linie completă de produse care acoperă necesităţile diferite ale pielii şi care se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor, produse pentru expunerea la soare, dar şi loţiuni după plajă sau produse autobronzante”, a declarat Ioana Borza, manager Marketing al companiei.
Gama completă include 12 produse.
Pentru pielea delicată a copiilor sau pentru persoanele adulte care au o piele sensibilă, ce necesită o protecţie specială, există produsele cu protecţie ridicată, care au formulări hipoalergenice, special create pentru acest tip de piele.
După expunerea la soare este indicată folosirea unor produse după plajă, care au rolul de a calma şi a hidrata pielea, dar şi de a o regenera pentru a conduce la obţinerea unui bronz uniform.
Radiaţia ultravioletă este o forma de energie electromagnetica invizibila, cu lungimea de unda cuprinsă între 100-400 nanometri, cea mai importanta sursă de ultraviolete fiind soarele, a declarat, pentru AGERPRES prof. dr. Calin Giurcăneanu, şeful Clinicii de Dermatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias.
Dintre ultravioletele emise în lumina solară, un procent de până la 99% este absorbit de atmosfera terestră, astfel încât, din punct de vedere al interacţiunii cu pielea, sunt importante doar radiaţiile ultraviolete de tip A (lungime de undă cuprinsa între 315-400 nanometri) şi ultravioletele de tip B (lungime de undă cuprinsă între 280-315 nanometri).
Efectele cutanate ale ultravioletelor pot fi acute sau cronice şi depind de natura radiaţiei, de timpul de expunere şi nu în ultimul rând de particularităţile individuale ale persoanelor expuse.
Cele mai cunoscute reacţii acute sunt reprezentate de arsura solară (eritem, edem, usturime) şi de bronzare (pigmentarea progresivă a pielii), însă expunerea la ultraviolete are o multitudine de alte consecinţe la nivelul tegumentului, a explicat medicul.
”Cea mai temută consecinţă a expunerii necorespunzătoare la radiaţiile ultraviolete naturale sau artificiale o reprezintă însă cancerul de piele. Studiile epidemiologice au dovedit o legatură clară între toate tipurile de cancer de piele şi radiaţia ultravioletă. Atât expunerea intempestivă, care provoacă arsuri solare ocazionale, cât şi expunerea cronică, de lungă durată, care nu determină arsură, sunt responsabile de creşterea riscului de a dezvolta cancer de piele”, a atras atenţia medicul.
Pentru reducerea acestui risc, este deosebit de importantă respectarea regulilor de expunere controlată, evitând expunerea în intervalele orare necorespunzătoare (10-16), în care intensitatea radiaţiilor UV este foarte mare şi utilizând corect creme cu factor de protecţie adaptat tipului de piele, dar şi metode de barieră mecanică (îmbrăcaminte, pălărie, ochelari de soare etc.).
Îmbrăcămintea nu protejează total împotriva radiaţiei UV, gradul de protecţie depinzând în principal de textura ţesăturii – aproximativ 15 pentru îmbrăcăminte transparentă şi peste 50 pentru ţesături dense care nu lasă să treacă lumina; de asemenea, hainele ude protejează mai puţin decât cele uscate.
Potrivit specialistului dermatolog, trebuie luaţi în considerare factorii care influenţează efectul radiaţiilor solare într-un anumit moment, în aceeaşi regiune geografică – altitudinea (intensitatea radiaţiilor UV creşte cu 4% pentru fiecare 300 metri altitudine), compoziţia suprafeţelor înconjurătoare (zăpadă, gheaţa – dublează intensitatea ultravioletelor deoarece reflectă lumina până la 100%, în timp ce apa este penetrată de radiaţia UV până la 60 centimetri adâncime) sau indexul UV al fiecărei zile (scala numerică ce estimează intensitatea radiaţiilor UV la ora prânzului, ce poate avea valori sub 4 – indice scăzut, între 5 şi 6 – indice moderat, peste 7 – intensitate mare şi foarte mare).