/O gimnasta paralizata a ajuns la un acord cu firme de asigurari si Federatia din SUA

O gimnasta paralizata a ajuns la un acord cu firme de asigurari si Federatia din SUA

Fosta gimnastă chineză Sang Lan, rămasă paralizată după ce a suferit o căzătură la ediţia din 1998 a Jocurilor Bunăvoinţei de la New York, a ajuns la un acord cu firme de asigurări şi Federaţia americană de gimnastică, care-i vor asigura tratamentul medical şi recuperarea în China, precum şi ajutor financiar, a declarat avocatul fostei sportive, citat de AP.
Avocatul, Ming Hai, a precizat că nu poate divulga detaliile acordului. El a adăugat totuşi că lui Sang, acum în vârstă de 30 de ani, i se asigură prin acest acord, pe timpul vieţii, până la 10 milioane de dolari, bani cash şi tratament medical.


La a patra ediţie a Jocurilor Bunăvoinţei, Sang, în vârstă atunci de 17 ani, a aterizat în cap în timpul încălzirii pentru proba de sărituri şi şi-a fracturat gâtul, fiind condamnată să trăiască până la sfârşitul vieţii într-un scaun cu rotile. Chinezoaica a afirmat anul trecut că accidentul s-a datorat slabei organizări a competiţiei.
În luna aprilie a acestui an, Sang a dat în judecată organizatorii Jocurilor Bunăvoinţei şi Federaţia americană de gimnastică, solicitând despăgubiri de 1,8 miliarde de dolari.