/Numarul de cazuri de infectii acute respiratorii – in scadere

Numarul de cazuri de infectii acute respiratorii – in scadere

Numărul de cazuri de infecţii acute respiratorii este în scădere, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii.
Potrivit sursei citate, în săptămâna 23 martie – 3 aprilie, au fost înregistrate 77.080 de cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 17,7% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă, şi 190 de afecţiuni clinice compatibile cu gripa (număr cu 41,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna precedentă).


Incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi gripei în ultima săptămână a fost cu 27,8% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a apropiat de nivelul bazal calculat pentru acest sezon, menţionează comunicatul de presă.
De asemenea, activitatea gripală a avut intensitate scăzută, sub formă de cazuri sporadice.
Au fost confirmate 16 cazuri de gripă (5 de tip A/H1N1 şi 11 de tip B) din totalul de 807 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010). A fost înregistrat un deces, la o persoană confirmată cu gripă A/H1N1 (în judeţul Prahova).
În ultima săptămână, ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare au fost comparabile cu cele înregistrate în săptămâna precedentă, se mai arată în comunicatul de presă.