/Noul Cod al Muncii: sanctiuni mai multe si mai aspre

Noul Cod al Muncii: sanctiuni mai multe si mai aspre

Modificările aduse Codului Muncii, care au intrat în vigoare la 1 mai, prevăd sancţiuni mai aspre şi mai numeroase, în special pentru munca la negru, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, Marilena Balabuti.
‘Ţinem să reamintim angajatorilor că au fost înăsprite sancţiunile contravenţionale. Dacă până la acestă dată, munca fără forme legale se sancţiona cu amendă contravenţională de la 3.000 de lei la 4.000 de lei, începând cu 1 mai, prin modificările aduse Codului Muncii, amenda contravenţională este de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru angajatorii care folosesc până la cinci persoane fără forme legale’, a precizat Mariana Balabuti.


Aceasta a arătat că angajatorii care folosesc mai mult de 5 persoane fără forme legale de muncă săvârşesc o infracţiune sancţionabilă cu amendă penală sau închisoare de la 1 la 2 ani.
Pentru prima dată, nu numai angajatorul ci şi persoana care lucrează fără forme legale este sancţionată. Aceasta este pasibilă de o amendă contravenţională de la 500 la 1.000 lei.
O altă noutate în zona sancţiunilor este cazul în care angajatorul refuză în mod repetat accesul inspectorilor de muncă în spaţiul unităţii sau la documentele solicitate. Fapta este considerată infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 6 la 12 luni sau cu amendă penală.
Potrivit noului cod al muncii, în competenţa inspectorilor de muncă mai intră şi verificarea înregistrării de către angajatori a demisiei precum şi controlul existenţei certificatului medical la angajare.
Modificările la Codul Muncii au fost publicate în Monitorul Oficial, ‘angajatorii având la dispoziţie o lună de zile pentru a-şi adapta documentele interne la noile prevederi’, a subliniat purtătorul de cuvânt al ITM Bucureşti.
Luni, ITM Bucureşti a organizat o conferinţă de presă în vederea prezentării principalelor modificări aduse Codului Muncii.