/Nori de nisip proveniti din Orientul Mijlociu au coborat deasupra Caucazului de Sud

Nori de nisip proveniti din Orientul Mijlociu au coborat deasupra Caucazului de Sud

Regiunea Caucazului de Sud a fost acoperită miercuri de praful şi nisipul aduse de vânturile puternice care au măturat deşerturile din Orientului Mijlociu şi din nordul Africii, transmite Xinhua.

În timp ce Georgia a fost acoperită de noroiul rezultat din praful amestecat cu picăturile de ploaie, Armenia şi Azerbaidjanul s-au luptat cu norii de praf şi cu ceaţa.

Ploaia amestecată cu noroi a căzut timp de peste două ore pe străzile capitalei georgiene Tbilisi, lăsând pete galbene pe orice fel de obiect, de la hainele trecătorilor şi până la autovehicule şi drumurile publice. Ploaia ‘lipicioasă’ a acoperit parbrizele maşinilor, făcând din condus o adevărată provocare.

Meteorologii susţin însă că ploaia nu prezintă niciun risc pentru sănătate.

În capitala Armeniei, Erevan, experţii în sănătate publică au ţinut să liniştească populaţia, susţinând că norul de praf care a acoperit oraşul pe parcursul întregii dimineţi nu este periculos pentru sănătate şi că în curând se va deplasa din zonă.

Karine Danielyan, expert în protecţia mediului, şi expertul nuclear Ashot Martirosyan au negat zvonurile potrivit cărora norul s-ar fi format în urma unei explozii produse la centrala nucleară armeană de la Metsamor.