/Noi focare de holera descoperite in Haiti

Noi focare de holera descoperite in Haiti

Noi focare de epidemie au fost descoperite în zone rurale din Haiti, a anunţat miercuri directorul general al Sănătăţii publice a ţării, Gabriel Timothé, subliniind totuşi că epidemia declanşată în urmă cu şase luni continuă să dea înapoi, relatează AFP.

‘Focare reziduale’ au apărut în anumite regiuni, precum în nord, pe platoul central şi în sud-est, ‘dar nu constituie un vârf al maladiei’, aşa cum au scris mass-media locale, a precizat oficialul citat.

‘Sunt focare reziduale în cazul cărora trebuie să desfăşurăm activităţi punctuale’, a mai spus el, insistând asupra faptului că ‘tendinţa este diminuarea’.

Ultimele statistici date publicităţii de autorităţile haitiene fac referire la 4.856 de decese de la apariţia maladiei legate de sărăcie, care fusese eradicată din ţară în urmă cu un secol.

Pentru a marca şase luni de luptă împotriva epidemiei, preşedintele la final de mandat René Préval i-a primit la palatul prezidenţial pe diferiţii actori implicaţi în combaterea flagelului – locali, internaţionali şi neguvernamentali – pentru a le mulţumi.

Cu mai puţin de o lună înaintea finalului mandatului său, el le-a cerut concetăţenilor să nu coboare garda şi să continue să respecte măsurile de igienă.