/Neamt: Doi frati, de 8 si 9 ani, s-au inecat intr-un iaz

Neamt: Doi frati, de 8 si 9 ani, s-au inecat intr-un iaz

Doi fraţi, în vârstă de 8 şi 9 ani, din comuna Bâra, s-au înecat într-un iaz din localitate.
Potrivit biroului de presă al Poliţiei Neamţ, cei doi copii au plecat sâmbătă seara, pe imaşul de la marginea satului, pentru a aduce vaca de la păşunat, dar nu s-au mai întors la acasă.
În momentul în care animalul a fost adus acasă de alte persoane, părinţii au început să-i caute pe cei doi copii, iar în jurul orei 21.00 au anunţat şi Postul de Poliţie despre dispariţia lor.
‘Cu ocazia verificărilor efectuate în zonă, pe malul unui iaz, folosit ca adăpătoare pentru animale, au fost găsite hainele minorilor, astfel că s-a solicitat intervenţia unui echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru căutarea copiilor. Cadavrele celor doi fraţi au fost găsite, scoase la mal şi transportate la morga Spitalului Roman în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului’, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.


Cel mai probabil, cei doi fraţi s-au băgat în iaz pentru a se scălda şi s-au înecat încercând să se salveze unul pe celălalt.