/Neamt: Aproape jumatate din ambulante vor fi casate

Neamt: Aproape jumatate din ambulante vor fi casate

Aproape jumătate din autosanitarele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ vor fi casate, până la sfârşitul săptămânii, printr-o decizie a conducerii instituţiei, din cauza gradului ridicat de uzură şi a numărului foarte mare de kilometri parcurşi.
Astfel, 38 de autosanitare din cele 94 existente în parcul auto al SJA Neamţ vor fi trase pe dreapta definitiv.
Dr. Letiţia Damoc, directorul SJA Neamţ, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că există autosanitare care au şi peste 800.000 de kilometri parcurşi.


“Cea mai veche autosanitară este o Dacia break fabricată în 1981. Maşina are aproape 344.000 de kilometri parcurşi. Însă cea mai rulată ambulanţă e o Dacia Break din 1997 – a parcurs 856.000 de kilometri în timpul misiunilor de salvare”, a precizat dr. Letiţia Damoc.
Cele mai noi ambulanţe care urmează să fie casate sunt patru Dacii break, ce au parcurs, din 2002 şi până în prezent, aproximativ 275.000 de kilometri fiecare.
În locul celor 38 de autosanitare ce urmează a fi casate, SJA Neamţ va primi, până la sfârşitul anului, cinci ambulanţe noi.
Parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă numără 51 de autosanitare, din care 19 pentru asistenţă medicală de urgenţă.