/Neamt: A murit dupa ce a nascut in spital doar in prezenta moasei

Neamt: A murit dupa ce a nascut in spital doar in prezenta moasei

O femeie în vârstă de 37 de ani, din Piatra Neamţ, a murit, sâmbăta trecută, la scurtă vreme după ce a născut în maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, asistată doar de o moaşă, a declarat pentru AGERPRES doctorul Georgeta Vintea, medicul şef al maternităţii.
Nou-născutul a fost transferat la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi şi este în afara oricărui pericol.
Prima ipoteză a decesului mamei este embolia amniotică, însă cauza morţii va fi cunoscută abia peste două luni, atunci când vor sosi rezultatele necropsiei.


Pe de altă parte, conducerea spitalului a susţinut că în timp ce gravida năştea medicul de gardă se afla în sala de operaţii unde era programată o cezariană.
Gabriela Zanfir, managerul spitalului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că a fost deschisă o anchetă pentru a verifica dacă a fost respectat protocolul medical.
”Imediat după ce gravida a născut şi i s-a făcut rău, în sala de naşteri au fost chemaţi mai mulţi medici care au operat-o, însă femeia a decedat”, a precizat Gabriel Zanfir.
De asemenea, conducerea spitalului susţine că naşterea doar în prezenţa moaşei respectă normele medicale, în condiţiile în care, în România, profesia de moaşă este recunoscută.
Familia femeii a depus o plângere la Poliţie împotriva tuturor cadrelor medicale care au participat la naştere. Poliţiştii aşteaptă şi ei rezultatele necropsiei pentru a definitiva dosarul penal.