/Mures: Silviu Morariu (PC) spune ca ministrul Funeriu vrea sa instituie la Bacalaureat `legea dresajului national`

Mures: Silviu Morariu (PC) spune ca ministrul Funeriu vrea sa instituie la Bacalaureat `legea dresajului national`

Coordonatorul Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator, Silviu Morariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, instituie ‘legea dresajului naţional’ şi impune un examen de Bacalaureat în ‘stil Guantanamo’.
‘Cineva a reuşit să îl depăşească pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. E vorba de domnul Daniel Funeriu, ministrul fără Bacalaureat, care propune legea dresajului naţional, confirmând talibanizarea educaţiei naţionale. El propune un examen de Bacalaureat stil Guantanamo. Mai aşteptăm doar lumini ce vor pâlpâi continuu, având ca fond muzical imnul PDL-ului, şi dotarea echipelor de monitorizare a elevilor cu bastoane electrice’, a afirmat dr. Morariu.


Liderul PC consideră că examenul de Bacalaureat ar trebui să se desfăşoare într-un climat de încredere şi nu pornind de la prezumţia de vinovăţie ”aşa cum se întâmplă în prezent”.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat, marţi, referindu-se la examenul de bacalaureat de anul acesta, că au fost întărite toate măsurile antifraudă. S-a solicitat inspectoratelor judeţene să asigure sălile cu supraveghere video şi a fost ridicat nivelul sancţiunilor pentru cei care fraudează examenul sau pentru tentative. Astfel, candidaţii prinşi copiind vor fi eliminaţi din examen şi li se va interzice să susţină bacalaureatul în următoarele două sesiuni.
Totodată, inspectorii şcolari au fost instruiţi să colaboreze cu organele statului în derularea anchetelor. Începând de la acest bacalaureat, reprezentanţii ONG-urilor sau asociaţiilor părinţilor acreditate de inspectorate vor putea avea acces la ceea ce ţine de supravegherea examenului şi de procedura de desfăşurare al acestuia.
Daniel Funeriu a menţionat că MECTS va avea şi în acest an o linie verde pentru semnalarea tentativelor de fraudă sau presiunilor la examenul de bacalaureat.