/Mures: Proiect pentru prevenirea infractionalitatii in randul minorilor

Mures: Proiect pentru prevenirea infractionalitatii in randul minorilor

O campanie de informare a elevilor ”Informează-te! Trăieşte liber!” a fost iniţiată, la Sighişoara, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate Sighişoara, în parteneriat cu mai multe unităţi de învăţământ.
Potrivit unui comunicat al IPJ Mureş, proiectul “Informează-te! Trăieşte liber!” are ca scop informarea elevilor de liceu din municipiul Sighişoara cu privire la problematica delincvenţei juvenile.
Proiectul are două etape, se va desfăşura în lunile mai şi iunie şi prevede organizarea de întâlniri cu elevii pentru dezbaterea mai multor subiecte, cum ar fi răspunderea penală a minorilor, cauze şi efecte ale fenomenului infracţional, factori favorizanţi, dar şi efectul substanţelor etnobotanice asupra sănătăţii.


Campania se va încheia cu un concurs pe aceeaşi tematică, având trei probe: chestionar, completarea unui rebus şi prezentarea textului pentru un spot audio pe tema criminalităţii în rândul tinerilor.
”Primele activităţi au fost susţinute de coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii cu sprijinul poliţiştilor de proximitate din Sighişoara. Cele mai importante puncte ale dezbaterilor le-au reprezentat cazurile în care minorii au comis infracţiuni, cu evidenţierea factorilor favorizanţi, a consecinţelor faptelor lor. Influenţa anturajului, cu exemple concrete, a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte”, precizează comunicatul IPJ Mureş.
Proiectul poliţiştilor din Sighişoara este sprijinit de Primăria Sighişoara şi unităţile de învăţământ liceal din oraş, Colegiul Naţional “Mircea Eliade”, Liceul Teoretic “Joseph Haltrich”, Grupul Şcolar de Industrie Uşoară şi Grupul Şcolar Agricol.