/Mures: Peste 2.100 de contracte de munca noi, de la inceputul acestei luni

Mures: Peste 2.100 de contracte de munca noi, de la inceputul acestei luni

De la începutul acestei luni, în Registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) la nivelul judeţului Mureş s-au înregistrat 2.159 de contracte de muncă noi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Andrei Mureşan, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş.
Potrivit acestuia, în perioada 2-6 mai, inspectorii ITM Mureş au efectuat 59 de controale, în urma cărora au sancţionat opt angajatori pentru muncă fără forme legale, fiind depistate opt persoane care lucrau la negru.
‘Valoarea totală a amenzilor aplicate pentru muncă fără forme legale a fost de 59.000 de lei. Numărul de angajatori sancţionaţi în urma efectuării acestor controale s-a ridicat la 21, fiind aplicate 10 amenzi şi 14 avertismente’, a precizat Mureşan.


Acesta a spus că valoarea totală a amenzilor aplicate în această perioadă în urma controalelor, pentru diferite abateri, a fost de 62.500 de lei, fiind dispuse şi un număr de 193 de măsuri, cum ar fi întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, întocmirea foilor de pontaj, conform orelor reale prestate sau transmiterea în registru a modificărilor intervenite.
Pe linia activităţii serviciului control securitate şi sănătate în muncă, în perioada 2-6 mai, s-au efectuat 47 de controale, s-au dispus 37 de măsuri. În acest interval s-au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, 18 avertismente şi
şase amenzi în valoare de 32.000 de lei.
De asemenea, în această perioadă s-au înregistrat două accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă, ceea ce face ca de la începutul acestui an numărul accidentelor de muncă să ajungă la 34, din care un mort şi 33 de cazuri de incapacitate temporară de muncă.
În luna aprilie, s-au înregistrat şase accidente de muncă, toate soldate cu incapacitate temporară de muncă.