/Mures: Partidul Conservator promite investitii de un miliard de euro in judet, in cazul castigarii alegerilor locale

Mures: Partidul Conservator promite investitii de un miliard de euro in judet, in cazul castigarii alegerilor locale

Şeful Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că formaţiunea sa poate atrage investiţii în valoare de peste un miliard de euro, care să ducă la înfiinţarea a aproape 1.000 de locuri de muncă, în cazul câştigării alegerilor locale.
‘Ar trebui să discutăm şi campania din 2012 ar trebui să fie o campanie axată pe soluţii, nu pe manele, nu pe ţuici, nu pe artificii, ci o campanie axată pe soluţii. PC are o echipă pe care o conduc şi care lucrează la oferta electorală pentru mureşeni şi suntem, în acest moment, aproape de a finaliza soluţii prin care să aducem în Mureş, în primele şase luni de mandat PC, circa un miliard de euro şi să creăm circa 500-1.000 de locuri de muncă bine plătite, nu posturi de salahor, de mână de lucru, într-un pachet de domenii extrem de complex, despre care cu siguranţă vom putea discuta la momentul concret, în cel mai scurt timp’, a arătat Morariu.


Acesta a spus că se va înscrie pe lista pentru sondajul de opinie a Uniunii Social Liberale (USL) pentru a candida la Primăria Târgu Mureş, în timp ce colegul său de partid, Dinu Socotar, vicepreşedinte al PC Mureş, se va înscrie pe lista pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.
Dr. Morariu a afirmat că reprezentanţii Partidului Conservator din judeţul Mureş au dat dovadă de seriozitate în funcţiile pe care le-au deţinut şi că au avut viziuni realiste, chiar dacă au fost contestate la momentul respectiv.
‘Tot ceea ce am făcut ca partid ne-a interesat în primul rând seriozitatea şi cred că acolo pe unde am îndeplinit funcţii de conducere am dovedit că niciodată nu am construit himere, chiar dacă unele dintre soluţiile pe care le propuneam sau le prezentam au fost considerate inadaptate, neadecvate momentului. Vă aduceţi aminte cât de tare am luptat, alături de conducerea Ministerului Sănătăţii de atunci (când era şeful Autorităţii de Sănătate Publică Mureş, pe vremea ministrului Eugen Nicolăescu – n.r.), pentru construirea unui spital regional la Târgu Mureş, despre care adversarii politici spuneau că nu este necesar’, a susţinut Morariu.
Acesta a spus că o astfel de construcţie era necesară, concluzie la care a ajuns şi actualul ministru al Sănătăţii, însă proiectul a fost blocat prin schimbarea puterii, însă acum i se schimbă şi scopul pentru care a fost conceput.
‘Astăzi se vorbeşte de reprezentanţii culorii verde-portocalii, despre necesitatea unui spital, doar că bazele pe care acest spital este pus, o afacere de proporţii, aşa-zis parteneriat public-privat, prin care se încearcă o privatizare şi o limitare a accesului la un sistem public cât de cât adaptat nevoilor actuale şi înlocuirea sa totală cu un sistem privat în care doar unii îşi vor putea asigura accesul’, a mai spus dr. Silviu Morariu.