/Municipalitatea ieseana a adoptat un plan de masuri pentru diminuarea efectelor provocate de canicula

Municipalitatea ieseana a adoptat un plan de masuri pentru diminuarea efectelor provocate de canicula

Municipalitatea ieşeană a elaborat un plan de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei municipiului reşedinţă.
Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi a declarat, joi, că proprietarii magazinelor, supermarketurilor, farmaciilor sunt obligaţi să organizeze puncte de prim-ajutor utilizând personalul medical aflat la dispoziţia acestor unităţi.


De asemenea, susţine purtătorul de cuvânt al primăriei, este necesară identificarea şi evidenţierea persoanelor cu dizabilităţi, boli cronice şi posibilităţi materiale şi financiare reduse, în vederea acordării de ajutor, inclusiv apă minerală, sucuri şi fructe.
Totodată, societăţile şi regiile furnizoare de utilităţi publice trebuie să doteze punctele de încasare a facturilor cu echipamente de climatizare şi dozatoare de apă.
Municipalitatea va asigura stocuri de apă minerală în punctele de prim-ajutor şi distribuire a apei minerale către populaţie amenajate în centrele de cartier ale primăriei, în magazinele Kaufland, Carrefour-Felicia, Selgros, Iulius Mall, Moldova Mall, Billa, Liedl, Hala Centrală.
Patrulele de poliţie vor fi suplimentate pe timp de noapte iar cerşetorii şi persoanele fără adăpost vor fi reţinute şi duse în centrele de adăpost pe perioada caniculară.
O altă măsură impusă de Primărie pe perioada caniculei vizează interzicerea circulaţiei autovehicolelor cu o sarcină mai mare de 7,5 tone pe raza municipiului Iaşi între orele 10,00-20,00.
Din cauza caniculei, cinci persoane, majoritatea vârstnici, au ajuns joi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sf Spiridon din Iaşi.