/Mugurel Surupaceanu (PSD): Vom modifica titlul motiunii pe tema etnobotanicelor si o vom depune din nou

Mugurel Surupaceanu (PSD): Vom modifica titlul motiunii pe tema etnobotanicelor si o vom depune din nou

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu s-a declarat stupefiat de faptul că moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor nu a fost înregistrată de Biroul permanent al Camerei şi a arătat că opoziţia va modifica titlul acestui document, care va fi depus din nou.
“Îmi exprim stupefacţia faţă de modul în care conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat înregistrarea moţiunii denumită “PDL – partidul drogurilor libere”. Înţeleg că nu le place titlul moţiunii, că e o chestiune strict politică de faptul că este îndreptată împotriva PDL, care în acest moment are şi premierul în Guvern şi are şi majoritatea. Era firesc ca această problemă să aparţină partidului majoritar, care a construit această Coaliţie majoritare.

Dar o vom adapta, îi vom modifica titlul în aşa fel încât în perioada următoare să o depunem. Sperăm să fie acceptată pentru că până la urmă este important conţinutul şi nu titlul acestei moţiuni”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Surupăceanu.
El a precizat că această moţiune este necesară în condiţiile în care peste 50.000 de tineri consumă droguri sub toate aspectele.
Surupăceanu a menţionat că Guvernul a respins 24 de iniţiative cu privire la produsele stupefiante şi psihotrope, criticând acest demers al Executivului.
“Guvernul nu a alocat niciun leu în scopul prevenirii consumului de droguri. Suntem singura ţară din Europa care nu avem alocate fonduri pentru prevenirea consumului de droguri”, a adăugat social-democratul.
Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a afirmat că restituirea moţiunii simple privind etnobotanicele de către Biroul permanent reprezintă o premieră pentru cei 20 de ani de parlamentarism.
El a mai susţinut că în acest caz s-a încălcat Regulamentul Camerei pentru că neîndeplinirea condiţiilor de către moţiunea simplă a fost constatată de vicepreşedintele Camerei şi nu de preşedintele acestui for.
La conferinţa de presă au participat şi deputatul conservator Tudor Ciuhodaru şi un pacient – ambii îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu mesajul “Nu toate frunzele sunt bune!”
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să retrimită opoziţiei moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor, intitulată “PDL – partidul drogurilor uşoare”, deoarece există o inadvertenţă între adresa care a însoţit depunerea documentului şi titlul moţiunii, a precizat secretarul Dumitru Pardău.
“Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a restituit moţiunea simplă semnată de PSD si PNL celor două grupuri parlamentare care au iniţiat-o, pentru că nu respectă articolul 158 care prevede foarte clar ce trebuie să conţină sau cu ce obiect trebuie să vină o moţiune simplă. Apoi au avut şi o greşeală tehnică: când au depus ieri moţiunea avea adresa de înaintare ‘PDL-partidul drogurilor uşoare’, iar în titlul ei ca moţiune apare ‘PDL-Partidul Drogurilor Libere’. Este o inadvertenţă între adresa de înaintare şi titlul moţiunii”, a spus Pardău.