/MS: Numarul cazurilor de infectii acute respiratorii a scazut cu 7,4 la suta

MS: Numarul cazurilor de infectii acute respiratorii a scazut cu 7,4 la suta

Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% în intervalul 11-17 aprilie, faţă de săptămâna precedentă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis miercuri AGERPRES.
În acest interval au fost înregistrate 66.563 de cazuri de infecţii acute respiratorii şi 67 de afecţiuni clinice compatibile cu gripa (cu 42,8% mai puţin faţă de săptămâna precedentă), conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.
Potrivit MS, incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi gripei în ultima săptămână a fost cu 17,8% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a situat sub nivelul bazal calculat pentru acest sezon. Activitatea gripală a avut intensitate scăzută, sub formă de cazuri sporadice.


Au fost confirmate prin laborator trei cazuri de gripă (unul de tip AH1N1 în judeţul Iaşi şi două de tip B în judeţele Sibiu şi Ilfov) din totalul de 819 înregistrate de la debutul sezonului în luna octombrie 2010, se mai arată în comunicat.