/Motiunea simpla pe tema etnobotanicelor, restituita initiatorilor

Motiunea simpla pe tema etnobotanicelor, restituita initiatorilor

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să retrimită opoziţiei moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor, intitulată “PDL – partidul drogurilor uşoare”, deoarece există o inadvertenţă între adresa care a însoţit depunerea documentului şi titlul moţiunii, a precizat secretarul Dumitru Pardău.
“Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a restituit moţiunea simplă semnată de PSD si PNL celor două grupuri parlamentare care au iniţiat-o, pentru că nu respectă articolul 158 care prevede foarte clar ce trebuie să conţină sau cu ce obiect trebuie să vină o moţiune simplă. Apoi au avut şi o greşeală tehnică: când au depus ieri moţiunea avea adresa de înaintare ‘PDL-partidul drogurilor uşoare’, iar în titlul ei ca moţiune apare ‘PDL-Partidul Drogurilor Libere’. Este o inadvertenţă între adresa de înaintare şi titlul moţiunii”, a spus Pardău.


Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au depus marţi la Camera Deputaţilor moţiunea simplă intitulată “PDL – partidul drogurilor uşoare”, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, în şedinţa de plen.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat că, având în vedere că din 1990 şi până astăzi nu a mai fost depusă o moţiune simplă împotriva unui partid, moţiunea Opoziţiei o să fie analizată la Biroul Permanent pentru a se constata dacă “este admisibilă în conformitate cu Regulamentul şi cu normele constituţionale”.