/Ministrul sanatatii a informat Coalitia ca medicii de familie mai cer fonduri de la stat, declara Ovidiu Gant

Ministrul sanatatii a informat Coalitia ca medicii de familie mai cer fonduri de la stat, declara Ovidiu Gant

Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a informat luni pe liderii Coaliţiei de guvernare că la negocierile purtate anterior cu medicii de familie aceştia au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de stat asistenţei medicale primare cu peste 200 de milioane de lei, a declarat deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ, prezent la şedinţa de coaliţie.
El a precizat că eventuala alocare a banilor ceruţi de medicii de familie nu se poate face decât prin rectificare bugetară.
“Domnul ministru Cseke ne-a spus că, la discuţiile şi negocierile respective, dânşii au cerut peste 200 de milioane de lei. Să vedem ce se întâmplă, oricum, o soluţie de genul acesta nu se poate găsi decât la rectificarea de buget”, a declarat pentru AGERPRES Ovidiu Ganţ.


Majoritatea medicilor de familie refuză să semneze Contractul-cadru pe anul 2011 privind finanţarea de către stat a asistenţei medicale, pentru că sunt nemulţumiţi de sumele alocate medicinei de familie.
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie cere ca asistenţei medicale primare să i se acorde 9% din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
De asemenea, doctorii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să suporte costurile implementării sistemului informatic prin care se va face decontarea serviciilor medicale.