/Ministrul dezvoltarii a semnat la Ploiesti doua contracte finantate cu fonduri europene nerambursabile prin POR

Ministrul dezvoltarii a semnat la Ploiesti doua contracte finantate cu fonduri europene nerambursabile prin POR

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, la Ploieşti, două contracte finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional, informează un comunicat al ministerului de resort.
Proiectul “Reabilitarea/Modernizarea şi echiparea specifică a Centrului de primire în regim de urgenţă ‘Cireşarii’- Ploieşti” este al doilea proiect semnat din Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului şi îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate la nivelul Polului de Creştere Ploieşti-Prahova, prin creşterea capacităţii de primire de la 20 la 50 de copii şi diversificarea serviciilor complementare oferite.


Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copii abuzaţi fizic, psihic sau sexual, copii neglijaţi, exploataţi sau cu dizabilităţi psihice şi locomotorii cu vârste între 3 şi 18 ani.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 de luni, este de 8,68 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 6,77 milioane de lei.
Proiectul “Schimbare destinaţie din cazarmă în cămin de bătrâni, recompartimentare interioară – Ploieşti” îşi propune reamenajarea clădirii, astfel încât să fie create locuri pentru 24 de persoane prin amenajarea a 12 camere cu câte două paturi şi băi individuale, spaţii de odihnă şi recreere, spaţii tehnice şi cabinete medicale.
Totodată, vor fi refăcute finisajele şi la şarpanta clădirii şi vor fi realizate alei, grădini şi spaţii destinate relaxării în aer liber.
Căminul de bătrâni va fi echipat cu dotări care să asigure servicii de asistenţă socială şi îngrijire la nivelul standardelor europene.
De asemenea, se are în vedere dotarea centrului astfel încât să permită asigurarea de servicii de îngrijire şi asistenţă medicală pentru persoane vârstnice cu dizabilităţi locomotorii.
Proiectul îşi mai propune transformarea centrului de îngrijire nou creat într-un pol de transfer de know – how şi bune practici în domeniul serviciilor sociale de tratament şi îngrijire a bătrânilor pentru alte centre similare care vor fi înfiinţate în perioada exploatării sale atât în municipiul Ploieşti, cât şi în alte localităţi din judeţul Prahova şi din judeţele limitrofe, care fac parte din Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul al 18 luni, este de 3,62 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2,19 milioane de lei.