/Ministrul Cseke le cere medicilor sa-si schimbe mentalitatea, pentru a nu-si pierde pacientii

Ministrul Cseke le cere medicilor sa-si schimbe mentalitatea, pentru a nu-si pierde pacientii

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a cerut, miercuri, medicilor să-şi schimbe comportamentul faţă de pacienţi, pentru ca sistemul sanitar românesc să nu-şi piardă pacienţii şi finanţarea, în condiţiile în care aceştia vor putea accesa mai uşor servicii medicale din Uniunea Europeană.
“Un cetăţean român va putea accesa servicii medicale în orice stat membru, respectând anumite condiţii, iar statul român va fi obligat să deconteze acele servicii medicale.

Măsurile de reorganizare a reţelei spitaliceşti vin exact în scopul de a ne crea o reţea mai eficientă, dar este şi un mesaj către cei care lucrează în acest domeniu: personalul medical va trebui să-şi schimbe mentalitatea, pentru că va exista pericolul de a ne pierde pacienţii”, a afirmat ministrul Cseke, la Palatul Victoria.
El a atras atenţia că deja în partea de vest a ţării cetăţenii se îndreaptă către spitale din Ungaria, din localităţile Debrecen sau Szeged, plătindu-şi singuri serviciile, însă, pe viitor, potrivit unei directive europene se vor liberaliza serviciile de sănătate în statele membre ale UE, astfel încât finanţarea să meargă acolo unde se face tratamentul.