/Ministrul comunicatiilor: Managementul identitatii este in faza de proiectare la minister

Ministrul comunicatiilor: Managementul identitatii este in faza de proiectare la minister

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş (centru), că la MCSI se află în fază de concepţie proiectul managementului identităţii, prin care fiecare cetăţean cu carte de identitate din România să deţină şi o identitate virtuală.
“Practic, orice cetăţean al României, pe lângă identitatea pe care o are – buletinul de identitate – va trebui să aibă şi în lumea virtuală o identitate, care să îi permită să acceseze aplicaţiile online care sunt destul de bine conturate în cadrul instituţiilor statului”, a explicat ministrul.


Vreme a spus că există la Arad şi la Constanţa platforme foarte bine structurate, orientate spre problemele cetăţeanului, însă de multe ori autorităţile se lovesc de această problematică a managementului identităţii.
“În privinţa platformei legate de managementul identităţii sunt două aspecte pe care trebuie să le clarificăm: este vorba despre hardware, dat de dispozitiv – care poate fi cardul de identitate cu cip sau poate fi cardul de sănătate, care e în lucru şi va fi distribuit în următoarele luni -, sau telefonul. Acestea sunt proiecte care sunt în derulare la Ministerul de Interne, celălalt la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar telefoanele sunt la operatori, deci putem să ne folosim de acest hardware. Platforma software va fi lansată pe un program de finanţare europeană (…) . Eu estimez că în 12 luni poate să fie operaţională”, a afirmat Valerian Vreme.