/Mihaela Geoana a fost aleasa pentru un nou mandat in functia de presedinte al Crucii Rosii Romane

Mihaela Geoana a fost aleasa pentru un nou mandat in functia de presedinte al Crucii Rosii Romane

Mihaela Geoană a fost realeasă, vineri, cu majoritate de voturi, pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Societăţi Naţionale de Cruce Roşie Română (SNCRR), în urma votului Adunării Generale SNCRR.
Ea a fost realeasă cu 112 de voturi pentru, patru voturi fiind anulate, dintr-un total de 116 voturi.
Mihaela Geoană a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Română (CRR).
Dr. Sorin Oprescu, care se înscrisese anterior pentru a candida la această funcţie, şi-a retras candidatura.
“Alegerea mea pentru un nou mandat de preşedinte al CRR reprezintă un semn de apreciere a rezultatelor activităţii mele din cei patru ani de mandat, de încredere acordată de membrii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

Având în vedere perioada de criză socială şi economică, trebuie să încercăm să facem mai mult pentru a ajuta semenii noştri aflaţi în dificultate. Totodată, trebuie să întărim capacitatea de a interveni la dezastre şi de a intensifica de asemenea, campania de informare şi educare a populaţiei”, a declarat, pentru AGERPRES, Mihaeala Geoană după anunţarea rezultatelor votului.
Ea a adăugat că anul 2011 este Anul European al Voluntariatului şi, din acest motiv, CRR trebuie să întărească reţeaua de voluntari a societăţii naţionale.
”La 135 de ani, Crucea Roşie Română îşi păstrează întreaga vitalitate, tinereţe, sens al misiunii umanitare şi unicitate în spectrul civic românesc. Pentru mine este o onoare să fiu parte a voluntarilor Crucii Roşii Române”, a mai spus Mihaela Geoană.
La prezentarea candidaturii Mihaela Geoană a declarat că, pe parcursul celor patru ani din primul mandat, a fost onorată să reprezinte SNCRR. Ea a trecut în revistă, în context, câteva dintre proiectele pe care le-a realizat în timpul mandatului, între acestea fiind campaniile de comunicare, teledon-urile din 2007, 2009, 2010, precum şi proiectul “Banca de alimente”.
“Proiectul ‘Banca de alimente’ a fost un proiect în care am intrat cu teamă dar s-a dovedit a fi un succes oferind satisfacţia că putem ajuta oameni aflaţi la nevoie. În perioada următoare vom pregăti noi proiecte amintesc doar Gala 135 de cruce Roşie Română care se va desfăşura la Ateneul Român, dar şi faptul că vom fi gazda Conferinţei Balcanice a Crucii Roşii”, a spus Mihaela Geoană la prezentarea candidaturii.
În cadrul Adunării Generale a Crucii Roşii au mai fost aleşi cei şapte vicepreşedinţi ai instituţiei: Adrian Mocanu, Claudiu Gănţoi, Alexandru Bănică, Marcel Lucaciu, Victor Boiangiu, Radu Mardare şi Dragoş Benjamin.
Totodată, a fost ales în funcţia de trezorier al SNCRR Cipriana Voicu.
Preşedintele CRR a felicitat toţi colegii exprimându-şi speranţa că vor face toţi o echipă puternică. “Avem nevoie de experienţa tuturor, avem nevoie de oameni dăruiţi pentru a continua proiectele începute şi a realiza altele în următorii ani”, a mai spus Mihaela Geoană.