/Mexic: Reimplant, in premiera, a unei parti de fata

Mexic: Reimplant, in premiera, a unei parti de fata

O echipă de chirurgi din Monterrey, Mexic a reuşit în premieră mondială să reimplanteze o parte din faţa unui copil ce a fost muşcat de un câine din rasa pitbull, au anunţat marţi autorităţile medicale din statul mexican Nuevo Leon, transmite AFP.

“Suntem foarte mândri de echipa noastră de medici şi fericiţi de recuperarea micuţului (pacient) Raul Carriquez”, a declarat pentru AFP Juan Fransisco Salazar, purtător de cuvânt al Institutului de stat pentru securitate secială.

Raul Carrizales, 7 ani, a fost muşcat de un pitbull care i-a sfâşiat o mare parte din faţă la 26 iunie, în zona metropolitană a oraşului Monterrey.

Un agent de pază. martor al atacului, a avut prezenţa de spirit de a pune imediat bucata de faţă smulsă de câine în gheaţă, ceea ce a permis reimplantarea sa rapidă.

Chirurgii au putut reconstitui în proporţie de cel puţin 90% buza superioară, 60% din buza inferioară şi 50% din obrazul stâng al copilului desfigurat, la capătul unei operaţii de peste 6 ore.

“Următoarea etapă este cea în care băiatul trebuie să-şi regăsească sensibilitatea facială şi capacitatea de a-şi mişca buzele”, mai explică Juan Francisco Salazar.