/Mehedinti: Tinerii conservatori au declansat o actiune contra consumului de etnobotanice

Mehedinti: Tinerii conservatori au declansat o actiune contra consumului de etnobotanice

Tinerii conservatori din Mehedinţi au declanşat marţi în Drobeta Turnu Severin o campanie de informare şi prevenire cu privire la efectul devastator ce-l are asupra sănătăţii tinerilor consumul de etnobotanice.
Preşedintele filialei Mehedinţi a Partidului Conservator, Gheorghe Florescu, a declarat, pentru AGERPRES, că această acţiune se va derula pe parcursul a 30 de zile, interval de timp în care toţi cei aproape 60.000 de elevi din întregul judeţ vor învăţa cum să se protejeze împotriva tentaţiilor de a consuma în diferite împrejurări prafuri fabricate în laboratoare din anumite plante.


‘Am amplasat două corturi în zonele Hotel Traian şi Crişan-Obelisc. Aici vom difuza pliante şi vom asigura consultanţă celor care au folosit deja asemenea plante. Scopul nostru este şi acela de a identifica punctele ilegale de comercializare a etnobotanicelor pentru a solicita intervenţia autorităţilor abilitate ale statului’, a precizat Florescu.
Potrivit sursei citate, în judeţul Mehedinţi toate magazinele unde se comercializau extracte din plante au fost desfiinţate dar se pare că ‘ele funcţionează pe piaţa neagră şi alimentează grupurile de elevi care frecventează discotecile şi barurile din localităţile urbane’.
‘Conform unor statistici ale instituţiilor cu responsabilităţi în protejarea sănătăţii tinerilor, în judeţul Mehedinţi, în acest an, au fost semnalate circa 800 de cazuri de intoxicare cu etnobotanice’, a concluzionat Florescu.