/Mehedinti: Primarul orasului Strehaia este de acord cu reluarea activitatii spitalicesti in localitate

Mehedinti: Primarul orasului Strehaia este de acord cu reluarea activitatii spitalicesti in localitate

Primarul oraşului Strehaia, Sâmion Burcu, a început miercuri acţiunea de transfer a clădirii unităţii spitaliceşti din localitate către Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinţi.
Potrivit sursei citate, consilierii locali au decis într-o şedinţă de îndată înfiinţarea unui centru multifuncţional de sănătate în clădirea spitalului care şi-a încetat activitatea, în baza noilor reglementări privind reforma sistemului sanitar, pe 1 aprilie.

‘Cu toate acestea autorităţile administrative şi sanitare ale judeţului blochează din culise această iniţiativă pe care public tot ei au propus-o. Mi s-a cerut să emit un act prin care să mă oblig să asigur fonduri băneşti pentru funcţionarea acestui centru, fapt care contravine legii’, a precizat Burcu.

În context, edilul şef al oraşului Strehaia a arătat că ‘reprezentanţii administraţiei judeţene mehedinţene una vorbesc şi alta fac, ei nefiind interesaţi de reluarea activităţii spitaliceşti în oraşul Strehaia, ci doar de strângerea de capital electoral’.

‘Altfel nu se explică de ce mă critică în mass-media locală că mă opun înfiinţării Centrului multifuncţional de sănătate. Încă din 25 iulie noi am emis o hotărâre de consiliu local prin care ne dădeam acordul cu privire la propunerea de cedare gratuită a clădirii spitalului. Nu înţeleg de ce acum conducătorii judeţului tergiversează aplicarea legii’, a concluzionat primarul Sâmion Burcu.